Over ons

Voor een kat is een bezoek aan de dierenarts vaak geen pretje. Katten zijn gewoontedieren en houden erg van regelmaat. Voor een bezoek aan de dierenarts worden ze uit hun vertrouwde omgeving gehaald, dat veroorzaakt stress. Hierdoor zijn katten vaak veel moeilijker te behandelen of stellen eigenaren een bezoek aan de dierenarts uit.

De Kattenkliniek van Groningen wil het dierenartsbezoek voor katten en katteneigenaren zo vriendelijk mogelijk maken. We hebben van onze praktijk een zo aangenaam mogelijke omgeving gemaakt voor zowel baas als kat. Er komen hier geen andere dieren dan katten, waardoor het voor de kat minder spannend ruikt. Ook zijn onze behandelkamers speciaal ingericht voor katten, onze instrumenten zijn aangepast aan de grootte van deze dieren en we hebben katvriendelijke uitslaaphokken waar ze prettig kunnen bijkomen na een operatie. Natuurlijk hebben onze medewerkers veel liefde voor het vak en hebben ze zich gespecialiseerd in kattengeneeskunde.

Voor eigenaren maken we het vriendelijk door de huiskamerachtige wachtkamer met koffie/thee en Wi-Fi. Zodat het wachten zo aangenaam mogelijk wordt. We nemen per consult voldoende tijd om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook zijn we open over de kosten die vervolgonderzoek en/of –behandeling met zich mee brengen en helpen u met het maken van keuzes rond de behandeling van uw kat.

 

Cat Friendly Clinic

De Kattenkliniek van Groningen is lid van de ISFM (International Society of Feline Medicine), de organisatie die zich op internationaal niveau bezig houdt met het bevorderen van de kattengeneeskunde. Ze doen dit door onderzoek en voorlichting, maar ook door het certificeren van praktijken die zich onderscheiden in hun 'katvriendelijkheid'. Om gecertificeerd te worden moet je als praktijk aan een flink aantal eisen voldoen. De Kattenkliniek van Groningen heeft haar praktijk ingericht volgens de richtlijnen van de ISFM en heeft het cat friendly clinic gold certificaat!

Volgens de richtlijnen van de ISFM hebben wij een 'cat advocate' aangesteld binnen het team. De cat advocate houdt toezicht op het naleven van de standaarden van katvriendelijk werken. Ook is de cat advocate het aanspreekpunt voor vragen over dit onderwerp. Voor zowel katteneigenaren als het team van de kattenkliniek. Paraveterinair Feikje Takens is onze cat advocate. Feikje, maar ook de rest van het team, staat voor u klaar om u te helpen bij uw vragen over het katvriendelijk werken binnen onze kliniek. De cat advocate houdt toezicht, maar katvriendelijk zijn doen we uiteraard samen.  

 

 

Duurzaam

De Kattenkliniek van Groningen wil daarnaast onze leefomgeving zo min mogelijk belasten door zo duurzaam mogelijk te werken. Door het gebruik van bijvoorbeeld LED lampen besparen we energie. En waar het kan gebruiken we herbruikbare (steriliseerbare) materialen in plaats van wegwerpmaterialen. Dit levert ook een kostenbesparing op die we weer door kunnen voeren in onze tarieven.

 

afspraken

We werken bij De Kattenkliniek van Groningen alleen op afspraak. Hierdoor hebben we tijd voor u en uw kat en hoeft u zo min mogelijk te wachten. U kunt uw afspraak hier online inplannen. Heeft u te maken met een spoedgeval, ziek dier of wilt u voor vandaag nog een afspraak? Dan kunt u ons van 9:00 – 12.30 uur en van 13.15 - 18:00 uur bellen voor een afspraak op het nummer 050 85 318 99.