Maak kennis met:

Astrid
Rutsen
Dierenarts
Astrid heeft na voltooiing van haar opleiding Milieukunde in Groningen eerst een aantal jaren gewerkt als proces technoloog voordat ze besloot haar droom waar te maken door Diergeneeskunde te gaan studeren in Utrecht. Na bijna 10 jaar in Vianen, Drachten en Burgum te hebben gewerkt als gezelschapsdierenarts werd het tijd voor deel twee van haar droom: een dierenkliniek speciaal voor katten. Sinds 1 juni 2015 is deze droom werkelijkheid. Astrid is opgegroeid met katten en heeft in haar werk altijd een voorliefde voor katten gehad. Ook bij katten die bekend staan als moeilijk bij de dierenarts kreeg ze al vaak meer gedaan dan verwacht. “Met de Kattenkliniek kan ik me specialiseren en evengoed nog bezig zijn met de volle breedte van de diergeneeskunde: van de eerste vaccinatie van een kitten tot opereren maar ook de begeleiding van kat en baasje rond het einde van het kattenleven. Allemaal facetten van mijn werk die maken dat ik zo veel voldoening uit mijn werk haal”.
Jantine
Schuiringa
Dierenarts
Jantine begon in 1980 met haar studie Biologie in Groningen. Na afronding van deze studie heeft ze meerdere jaren promotieonderzoek gedaan in Amsterdam en als onderzoekster in Utrecht gewerkt. Toen ze in 1992 eindelijk werd ingeloot voor diergeneeskunde kwam er een droom voor haar uit. Jantine heeft 18 jaar in Heerenveen als gezelschapsdierenarts gewerkt. Buiten haar werk in Heerenveen heeft ze ook veel ervaring opgedaan in andere praktijken en het asiel. Katten zijn altijd haar favoriet geweest en daarom trok de Kattenkliniek direct haar aandacht bij de opening in juni 2015. Werken met alleen katten, dit was een droom voor Jantine! Jantine werkt nu volledig bij de Kattenkliniek en is elke dag blij dat ze zich volledig voor onze lieve viervoetige vriendjes in mag zetten.
Miranda
Seesing
Dierenarts
Miranda wilde zo graag dierenarts worden, dat toen ze uitgeloot werd in Utrecht ze is uitgeweken naar Gent (België) om daar diergeneeskunde te gaan studeren. Na het afronden van haar studie in 1998 heeft ze in meerdere klinieken gewerkt en vaak gedacht “wat zou het geweldig zijn om alleen met katten te werken”. Destijds bestonden er nog geen kattenklinieken in Nederland en daarom dacht ze dat het bij een droom zou blijven. Alhoewel ze bij haar vorige werkplek gezorgd heeft dat de praktijk “Cat Friendly Clinic” gecertificeerd werd, bleef de wens om uitsluitend katten te behandelen bestaan. Na het opzeggen van haar baan is ze gestart met een internationale 2-jarige kattengeneeskunde opleiding om zich nog meer te verdiepen in de kattengeneeskunde. Tijdens de opleiding is ze als waarnemer begonnen in De Kattenkliniek tijdens afwezigheid van Astrid of Jantine. Intussen is de studie succesvol afgerond en is ze hier als vaste kattendierenarts aan het werk.
Maartje
Trip
Dierenarts
Maartje is haar studie Diergeneeskunde begonnen in Antwerpen, maar heeft het in 2004 afgerond in Utrecht. Eerst werkte zij als dierenarts in loondienst bij verschillende klinieken, maar het ondernemende in haar zorgde ervoor dat ze vanaf 2010 praktijkeigenaar in Winsum werd. Als echte kattenliefhebster zorgde ze er onder andere voor dat de praktijk ‘Cat Friendly’ werd. Inmiddels is Maartje geen praktijkeigenaar meer, maar ZZP’er en tijdelijk aan de slag als interim-manager en dierenarts bij de Kattenkliniek van Groningen. Daarnaast volgt zij de studie MBA (bedrijfskunde) voor zorg en welzijn.
Chantal
Everts
Dierenarts
Chantal is in 2004 begonnen aan de opleiding Diergeneeskunde te Utrecht. Dit was als klein meisje al haar droom en gelukkig kon ze die droom ook in werkelijkheid brengen. Na voltooiing van de opleiding is zij begonnen als dierenarts in Winsum. Daarnaast deed zij ook wat invalwerk bij Dierenartsenpraktijk Zuidhorn en was ze af en toe te vinden bij Stichting Kat in Nood. Na bijna 5 jaar besloot zij om naar Drenthe te verhuizen en is zij ruim 5 jaar als dierenarts werkzaam geweest in Assen. Totdat er een telefoontje kwam vanuit de Kattenkliniek van Groningen, of ze kon bijspringen tijdens afwezigheid van de andere dierenartsen. Dat klonk wel heel aanlokkelijk en sinds februari 2021 is Chantal werkzaam op de Kattenkliniek. Thuis woont kat Bommel. Bommel komt bij Stichting Kat in Nood vandaan en lijkt zich prima te vermaken in Drenthe.
Corine
Oomkes
Dierenarts
Van kinds af aan heeft Corine een voorliefde voor katten, altijd waren er katten in huis. In 1989 is Corine begonnen in Utrecht aan de studie Diergeneeskunde om in 1999 in de stad Groningen aan de slag te gaan als dierenarts voor gezelschapsdieren. Na bijna 10 jaar in Groningen, Franeker en Sappemeer te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders. Sinds 2010 werkt ze met veel plezier als docent op de Hogeschool van Hall Larenstein bij de opleiding Diermanagement, met als specialisatie voeding. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het gemis van de katten bleef kriebelen. In de zomer van 2020 is ze weer begonnen als dierenarts in de praktijk en werkt sindsdien met veel plezier bij de Kattenkliniek van Groningen. Dé plek om haar hart ophalen bij de katten en haar oude liefde weer op te pakken.
Feikje
Takens-de Vries
Paraveterinair
Feikje wist van jongs af aan dat ze met dieren wilde werken. Ze is opgegroeid met allerlei dieren, maar vanwege allergieën van gezinsleden was er geen kat in huis. Totdat ze op een dag een ziek katje mee naar huis nam van haar stage in het asiel. Gelukkig ging het qua allergieën goed en mocht het katje blijven. Hij heet Tommy en woont nu gezellig in Bedum bij Feikje en haar man en hun hond Boris. Feikje heeft de opleiding tot paraveterinair gevolgd in Barneveld en deze afgerond in 2016. Hierna heeft ze gewerkt in twee andere praktijken. Tijdens het werk kwam ze erachter dat ze van alle diersoorten het liefst met katten werkt. Daarom wist ze, toen er een plekje vrijkwam bij de Kattenkliniek van Groningen, niet hoe snel ze moest reageren. Hier werkt ze nu met heel veel plezier. Gedrag is een groot interessegebied van Feikje. Daarom volgt zij een opleiding tot kattengedragstherapeut bij de Kattenacademie in Veenendaal en hoopt in de toekomst veel katten en hun eigenaren nog gelukkiger te maken.
Bianca
Kok
Assistente
Bianca groeide op met verschillende dieren, maar de kat ontbrak lange tijd in dit rijtje. Daar kwam verandering in toen ze ging samenwonen, een bezoekje bracht aan het asiel en met twee nieuwe huisgenoten thuis kwam. Vanaf dat moment zijn katten niet meer uit haar leven weg te denken. De liefde voor deze diersoort heeft er toe geleid dat ze, na een studie Antropologie en een opleiding Verpleegkunde, in 2012 startte met de opleiding tot paraveterinair. Voor en tijdens de opleiding deed ze veel ervaring op met het verzorgen en behandelen van katten in verschillende asiels. Na afronding van de opleiding heeft ze enkele jaren als dierenoppas gewerkt. Vanaf de opening in 2015 is ze werkzaam bij De Kattenkliniek van Groningen, waar ze met veel plezier werkt.
Renate
Ringler
Assistente
Renate kende Astrid al uit de tijd dat Astrid dierenarts was in Drachten. Ze kwam al jaren bij Astrid met haar huisdieren op consult. Voordat Renate naar het Noorden verhuisde heeft ze in Amsterdam een studie Communicatiewetenschap afgerond en werkte ze jaren als projectleider evenementen bij een campagnebureau. In 2012 heeft ze het roer omgegooid en heeft ze haar hart gevolgd door de opleiding tot paraveterinair te gaan volgen. Toen Astrid aan Renate vroeg om voor haar te komen werken in de Kattenkliniek van Groningen was ze meteen enthousiast. Renate woont samen met haar vriend, dochtertje en poes Pien in Marum. In de tuin wonen 2 tamme kippen, die de hele dag gezellig rond scharrelen.
Marjoleen
Top
Assistente
Marjoleen woont samen met haar man, kinderen, volière vol dieren, hondje en kater Looki in Noordhorn. In 2002 is ze begonnen met de opleiding dierenarts assistente op het AOC terra Groningen, na 1 jaar is ze gestopt met deze opleiding, en begonnen met de opleiding directie secretaresse/managementassistent begonnen, die ze in 2006 heeft afgerond. In augustus 2010 is ze toch weer begonnen aan een 1 jarige opleiding dierenarts assistente bij Capabel Onderwijs Groep in Leeuwarden. Na 8 jaar gewerkt te hebben in een grote gemengde dierenartsenpraktijk was Marjoleen toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft ze in 2018 bij de Kattenkliniek gevonden!
José
Meints
Assistente
José heeft vanaf kleins af aan altijd een hart voor dieren gehad. Maar bij het kiezen van haar studie in 2011 ging ze toch in eerste instantie voor iets heel anders. Na haar studie modestyling en retailing wist ze wel meteen dat ze toch haar passie wilde gaan volgen en dat is werken met dieren! Ze begon in 2015 met haar opleiding paraveterinair in Groningen en verliet hiervoor haar woonplaats Hoogeveen voor het mooie Groningen. In 2019 studeerde ze af en wist meteen al dat ze graag wilde werken in een dierenartspraktijk. Na het zien van de vacature bij De Kattenkliniek kon ze deze kans niet voorbij laten gaan en solliciteerde dan ook meteen. Nu werkt ze met veel plezier bij De Kattenkliniek van Groningen.
Liselotte
Wiering
Assistente
Liselotte heeft na het afronden van haar diploma Mode vormgeving een aantal jaren in de detailhandel gewerkt. Maar Liselotte heeft er uit eindelijk toch voor gekozen om haar hart te volgen. Ze heeft in 2015 De opleiding paraveterinair afgerond in Leeuwarden en is toen direct bij haar stageplek aan het werk gegaan. Hier heeft ze ongeveer 5 jaar met plezier gewerkt. Samen met haar kater Bob woont Liselotte in de Biotoop in Haren. (De voormalige Biologie universiteit). Hier heeft Bob een heerlijk groen paradijs om elke dag op avontuur te gaan. Liselotte is voor een langere tijd naar Nieuw-Zeeland geweest. Bij terugkomst in Nederland is ze weer aan het werk gegaan als paraveterinair in verschillende praktijken. Nu heeft ze sinds september 2020 haar plek gevonden in het gezellige team van de Kattenkliniek van Groningen.

Stage

word jij onze stagiair(e)?

Het gehele jaar bieden wij een stageplek aan voor 1 persoon. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Interesse? Bel of mail voor meer informatie of stuur je cv met motivatie en stageperiode naar info@kattenkliniekgroningen.nl