Uitbraak kattenziekte augustus 2020

In een asiel in de omgeving Ermelo is kattenziekte uitgebroken. Wij krijgen hier momenteel veel vragen over.

Als uw kat goed gevaccineerd is, is de kans erg klein dat uw kat deze ziekte krijgt. U kunt dit zelf in het vaccinatie boekje zien: uw kat is beschermd als de vaccinatie tegen kattenziekte (feline panleucopenie) is niet langer is dan 3 jaar geleden is. Dit is nr 13 in het vaccinatieboekje. Op de foto ziet u de sticker van de vaccinatie die wij gebruiken.

Is uw kat niet of langer dan 3 jaar niet gevaccineerd of twijfelt u: neem dan contact met ons op.

Kattenziekte is een zeer besmettelijke ziekte waaraan het grootste deel van de katten die het krijgt dood gaat. Behandeling is dus lastig en voorkomen beter dan genezen. Helaas is het percentage katten dat gevaccineerd is zo laag dat we nog regelmatig uitbraken zien van deze ziekte. Het virus wordt overgebracht via ontlasting van de kat, dus kan bijvoorbeeld ook via schoenen aan binnenkatten worden overgedragen. Symptomen van kattenziekte zijn hoge koorts, extreme sloomheid , ernstig braken en heftige diarree. Heeft uw kat deze klachten neem dan ook contact met ons op!

Kosten van de vaccinatie kunt u vinden onder het kopje tarieven. Indien uw kat (langer dan 3 jaar) niet gevaccineerd is, zijn 2 vaccinaties nodig met 3-4 weken tussentijd.